A véméndi Maushausban eltölteni néhány napot, önmagában egy fantasztikus élmény. Ám ha szeretsz túrázni, kirándulni és nem riadsz meg egy kis autózástól sem, hogy felfedezhesd a környék nevezetességeit, akkor akár egy hetes nyaralást, családi kikapcsolódást is tervezhetsz. Nálunk a szabadidő telhet aktívan és pihentetően egyaránt. Te döntesz!

Ha túráznál, akkor a Mecsek és a Gemenci erdő számtalan útvonala közül választhatsz. A finom borok kedvelői válogathatnak a villányi, szekszárdi vagy akár a pécsi pincék kínálatából, hogy aztán a Maushaus látványpincéjében saját borestet tarthassanak. Az épített emlékek rajongóinak Pécs belvárosa kihagyhatatlan emlékül szolgálhat, de akár egy dunai csónakázásra, sétahajózásra is benevezhetsz Mohácson. Mindez maximum 30-40 perces autóúttal elérhető.

Véméndi tájház

Véméndi tájház

Nem kell sokat mennünk, ha látnivalókat keresünk a Maushaus környékén. A Véméndi tájház éppen szemben található, így ha érdekel a helyi betelepült székelyek néprajzi gyűjteménye, ne hagyd ki. Már a díszes homlokzat látványa is lélegzetelállító, de sok érdekességet találsz, ha belülről is megnézed magadnak.

Bővebben a Véméndi tájházról itt tájékozódhatsz>>

Gemenci Erdei Vasút

Gemenci Erdei Kisvasút

A Gemenci erdőt átszelő kisvasút az egyetlen Magyarországon, amely ártéri erdőt mutat be. A mintegy 30 km-es vasúti pályán 9 állomáson is megáll, így több helyen is lehetőségünk nyílik fel- vagy leszállásra, attól függően, hogy a hatalmas Gemenci erdő mely szegletét szeretnénk tüzetesebben megismerni. Egy biztos, bármelyik megállót is választjuk, az erdőben sétálva nem csalódhatunk és biztosan találkozunk néhány erdőlakóval is.

Bővebben a Gemenci Erdei Kisvasútról itt olvashatsz>>

Kelet-Mecsek

Tanösvények a Mecsekben

Véménd a kelet-mecseki és gemenci erdők közelében fekszik, így akár gyalog is nekivághatunk egy-egy túraútvonal felfedezéséhez a közelben. De számtalan tanösvényt, kilátót és felfedeznivalót találunk a hatalmas területen elterülő Mecseki-hegység lankáin, hegyein és völgyein. A Mecsekerdő Zrt. által karbantartott tanösvényeket végigjárva szerencsére kirándulás közben még tanulhatunk is a helyi ökoszisztémákról, állat- és növényvilágról.

Fedezd fel a Mecsek tanösvényeit>>

Pécsi városnézés

Pécsi városnézés

Ha lenyűgöznek a hangulatos történelmi belvárosok, akkor Pécsre mindenképp látogass el. A négytornyú, hatalmas Székesegyház, a hangulatos Király utca Széchényi tér a Dzsámival, a Zsolnay-negyed, a Tettyei-romok, a kilátás a Havi-hegyi templomtól vagy a TV-toronyból csak néhány dolog, amit érdemes megemlíteni Pécsről. Kérdés, hogy Te mire vagy kíváncsi és mennyi időd van a városnézésre?
Böngészek Pécs látványosságai között>>

Villányi pincesor

A Villányi borvidék látványosságai

Ha már a kéznél van a Maushaus saját látványpincéje, miért ne szereznéd be Te magad az esti borozgatáshoz a szortimentet? Ugorj át kocsival Villányba, sétálj egyet a pincesoron, vásárolj néhány palack bort és ha már eddig eljöttél, akár fel is fedezheted magadnak a borvidék szépségeit is. A bejárhatod a Szársomlyó és Villányi-hegység túraútvonalait, megnézheted a Siklósi várat vagy melegítsd fel magad a Harkányi Gyógyfürdő vizében.
Élményszerzés a Villányi borvidéken>>

Ha még nem találtad ki hol szeretnél eltölteni néhány napot a barátaiddal vagy a családoddal évközben, vagy akár nyáron, akkor ne keress tovább. Véménd csendes, romantikus, természetközeli falusi vendégháza egész évben vár rád, a közelben megannyi felfedezni váró kalanddal.
Böngéssz akciós ajánlataink között és foglalj még ma>>